Alleengaanden creatief op de boerderij

21/05/2023

Onlangs mochten wij faciliteren aan Social Club Obladi. Deze organiseert leuke activiteiten voor actieve alleengaanden van ca 45-70 jaar oud. 4 jaar geleden kwam Marion, eigenaresse van Social Club Obladi, bij ons binnenwandelen met de vraag of wij locatie wilde zijn van 1 van haar activiteiten: Koeschilderen. Natuurlijk wilden we dat!

Boer burger verbinding is iets waar we continue wel mee bezig zijn. De burger betrekken bij onze boerderij. Hun laten zien hoe wij hier bezig zijn en de zorg voor ons koeien dragen. De burger kan met eigen ogen kijken hoe onze koeien erbij lopen en hoe goed ze het hebben bij ons. Hoe leuk is dat! 4 jaar geleden dus de eerste keer gefaciliteerd en onlangs mochten we weer een hele leuke club mensen ontvangen. Midden op de voergang een aantal biertafels en banken, gezellig aangekleed en gaan met die kwast. Dat is toch Koetastisch!

Alle koeien lopen op het moment van deze activiteit al geruime tijd buiten, maar  voor de gelegenheid een aantal pinken naar binnen gebracht voor deze activiteit. Er moet immers wel wat na te schilderen zijn toch?  Halverwege kwam de boer even om een hoekje kijken. “Hebben de alleengaanden al tijd voor een rondleiding?”  Niet veel later staat de hele club aandachtig naar de boer te luisteren en worden er ook veel vragen gesteld.  Met een mooi uitzocht over de koeien in het land met op de achtergrond de skyline van Rotterdam. Na ruim een half uur allerlei informatie opgenomen te hebben is het weer tijd om aan de slag te gaan met de mooie schilderijen. Kopje koffie, plakje cake en goed gezelschap tijdens een leuke activiteit. Goede ingrediënten voor een geslaagde middag. Wie weet komt er volgend jaar een 5e keer?